top of page
Writer's pictureBüşra Saraçoğlu

B's Beer Corner

Havanın ısınması ile birlikte vücutta bir soğuk bira ihtiyacı baş gösteriyor. Hepimiz sahillerde, parklarda ya da balkonumuzda soğuk bir bira içmek ve rahatlamak istiyoruz.


Eğer siz de benim gibi "Genel İçici" iseniz rutinimiz bellidir. En yakın markete gider, en sevdiğimiz biradan bir 4'lü (Evet 4'lü malum vergiler...) kaptığımız gibi masamızı kurar, atıştırmalığımızı hazırlayarak içmeye başlarız. Eğer çok eğlenceli bir günümüzdeysek, bilmediğimiz markaları denemek ya da yeni çıkan çeşitli tip biraları tatmak için birer ikişer tane alırız.


Bazen beğenir, bazen beğenmeyiz ama en önemlisi de 3 ay sonra ne, ne içtiğimizi hatırlar ne de tadını anımsarız. En kötüsü ise beğenmediğimiz bir birayı tekrar aldıktan sonraki ilk yudumdur... Bütün o tadım ve düşünceler bir anlığına tekrardan belleğimizde belirir ve pişmanlık ile zamanla yok olur.


Açıkçası ben artık bundan fazlasıyla sıkıldım. Yakında bira cennetine taşınacağım gerçeğini de kendime hatırlatarak, bir noktada bira hakkındaki cahilliğimi yenmem gerektiğini fark ettim. Bunun için öncelikle bira sınıflandırmasından ve Türkiye'de bulabildiğim biraların tadımları hakkında notlar alarak başlamaya karar verdim. İlerleyen günlerde belki eğitim içerikleri, videolar, kitaplar ile de bira denizinde kaybolmaya başlayabilirim.


Siz de bir yerden başlamak istiyorsanız notion sayfamı takip etmenizi öneriyorum. Tadım notlarımı (ki beni dinlemeyin ben profesyonel bir amatörüm), beğendiğim içerikleri ve makaleleri/kitapları ekliyor olacağım. Siz de kendinize benzer bir günlük hazırlamak isterseniz sayfamı kopyalayarak kendinize göre şekillendirebilirsiniz.




Önerileriniz, yorumlarınız ve tavsiyeleriniz olursa bana instagram & site üzerisinden ulaşabilirsiniz.


Biralarınızı peynir ile eşleştirmeyi unutmayın. :)

15 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page